Skip to the content

Rengøring og vedligehold

Forlænger stolens udseende og levetid


Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme slid. Det medvirker til et dårligt indeklima og forringer også de brandhæmmende egenskaber.

Vedligehold

Regelmæssig støvsugning med et blødt mundstykke eller aftørres med tør eller fugtig klud.

Våde pletter

Opsug væsken med et stykke køkkenrulle. Læg et nyt stykke køkkenrulle på pletten og gentag, indtil der ikke kan opsuges mere.
Afslut med at duppe pletten, indtil den er helt væk.

Fedtholdige pletter

Fjern så meget af pletten som muligt med en spatel eller teske. Dup med et stykke tørt køkkenrulle, indtil pletten er næsten helt væk. Derefter duppes forsigtigt med køkkenrulle fugtet i sæbe og vand. Gentag hvis nødvendigt. Afslut med tørt papir for at opsuge evt. fugtighed.

Specielle vanskelige pletter

Brug skumrens, lav eventuelt din egen ved at få opvaskemiddel til at skumme. Påfør skummet med en ren blød opvaskebørste ved at gnid forsigtigt i cirkulerende bevægelser.
Afslut med tørt papir (ideelt: trækpapir), for at fjerne evt. fugtighed.

NB: Kunstlæder vil tørre ud og sprække hvis det udsættes for kemikalier af nogen art. For ligeledes at  forebygge brud, brug ej heller fedtede og olieagtige stoffer til hverken rengøring og vedligeholdelse.