Skip to the content

2023 – et helt specielt år for os


Vi kan nemlig fejre 50-års jubilæum

1973

Frøet til Global Stole blev lagt i 1973 og blev i starten drevet under navnet Vinge Smedejern, hvor ståstøttestolen bliver det første produkt som udvikles, siden kommer virksomhedens signaturprodukt til: Den velkendte montørstol, som vi har produceret i nærheden af 1 million eksemplarer af. I de efterfølgende år udvides sortimentet med flere typer industristole.

1986

I 1986 bliver pladsen for trang og produktionen flyttes til Hvorslev, som stadig er domicil for Global Stole i dag.

Global Stole anno 1986

Global Stole anno 1986

1993

Virksomheden indgår i samarbejde med svensk forretningspartner og salget vokser roligt i Skandinavien.

 

2007

I 2007 skifter virksomheden ejere, og der bliver for alvor sat fokus ekspansion, hvilket blandt andet fører til udviklingen af vores kollektion af ergonomiske saddelstole, som i dag er en af virksomhedens bedst sælgende kategorier.

2010

Virksomheden tilkøber nabogrunden, som kommer til at huse stålproduktion samt en bygning med kantine og showroom.

2010

Polsterafdelingen udvides med en ny maskine, som forenkler og fremskynder polstringsprocessen.

2014

For at imødekomme de stigende aktiviteter og opretholde vores ønske om nærhed og optimal kundeservice på det franske marked etableres salgskontor i Strassburg.

2016

Produktionsfaciliteterne bliver igen for trange, og en ekstra bygning bliver opført i forbindelse med vores stålproduktion, hvor flere af virksomhedens maskiner flyttes til.

2017

Global Stole certificeres i ISO 9001 samt ISO 14001, som er samlinger af internationale accepterede standarder, som danner grundlag for fastlæggelse af hhv. kvalitetsstyring og miljøledelse.

2019

For at bevare nærheden og den optimale kundeservice til vores Skandinaviske kunder, etableres egne salgskontorer i Sverige.

2020

Efter længere tids planlægning og tests, implementeres en gennemgribende omlægning af produktionslayoutet i produktion, montage og pakkeri, som effektiviserer og optimerer arbejdsgangene, og som også sikrer os kapaciteten til fortsat udvikling.

2021

Arbejdet med virksomhedens grønne forretningsplan indledes. Basetal for 2020 indhentes, så vi kan føre et internt bæredygtighedsregnskab.
Herudover arbejder vi også med FN’s verdensmål, hvor vi blandt andet har fokus på kampen mod klimaforandringer. Her har vi fjernet vores forbrug af naturgas og konverteret vores el-forbrug til 100% Co2-neutral dansk vindenergi.

2022

Stålproduktionen bliver opgraderet med en ny fiber laser. Som både øger effektiviteten og fleksibiliteten i stålproduktionen, og som ikke mindst reducerer spild.

2023

I dag råder virksomheden over 3300 m² produktion og lager, hvor vi kombinerer gamle håndværksmæssige dyder med moderne maskiner og robotteknologi for at skabe innovative og holdbare siddeløsninger til det professionelle marked.

Hertil kommer vores salgskontorer i Danmark, Sverige og Frankrig.

Global Stoles historie er dog ikke udelukkende en historie om en virksomhed i udvikling og produktionen af ergonomiske siddeløsninger. Det er også en historie om vilje, optimisme og respekten for både helheden og detaljen.

Vores vilje, optimisme og respekt gælder naturligvis overfor vores produkter, men i lige så høj grad overfor vores målrettede arbejde for et sundt og positivt arbejdsmiljø samt vores kontinuerlige indsats for klimaet, miljøet og vores sociale ansvarlighed.

Vi glæder os over virksomhedens første 50 år og ser optimistisk frem mod de næste 50 år, hvor vi stadig vil følge med tiden og udviklingen, men aldrig glemme vores grundlæggende værdier.

For historien har om noget lært os, at en stol er bare en stol, indtil du sætter dig på den.

Sortimentet spænder i dag over ergonomiske og fleksible siddeløsninger til industri, autobranche, børnehaver, kontorer og klinikker, som forbedrer arbejdsmiljøet på arbejdspladser over hele verden.

Vi er klar til at arbejde videre med vores vision om at forbedre arbejdsmiljøet på arbejdspladser over hele verden med ergonomiske, praktiske og holdbare siddeløsninger.

Med 50 års erfaring, kan vi hjælpe dine kunder til større siddeglæde.

 

 

Arbejdsglæde - Siddeglæde - Livsglæde